- بهائیت در ایران - https://bahaismiran.com -

غفلت فرهنگی در حوزه میراث فرهنگی – هوشنگ سیحون بهائی

رونمایی از کتاب یادداشت‌های مهندس هوشنگ سیحون در باغ خیام نیشابوری

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان نیشابور گفت: آیین رونمایی از کتاب یادداشت و دست‌نویس‌های مهندس هوشنگ سیحون مرد بناهای ماندگار ایران هم‌زمان با سال‌روز تولدش با حضور استاندار خراسان رضوی و نادر سیحون برگزار شد.

به گزارش خبرنگار میراث‌آریا، حسن گیاهی امروز یکشنبه اول شهریور ماه ۱۴۰۵ با اعلام این خبر افرود: گیاهی افزود این کتاب فاخر را که انتشارات رهسپاران چاپ و منتشر کرده، سیحون به بچه‌های ایران و دانشجویان معماری تقدیم کرده است.
هم‌چنین نادر سیحون فرزند هوشنگ سیحون [3] در این مراسم طی سخنانی گفت: پدرم همیشه دوست داشت تا یادداشت‌هایش بصوت دست نوشته چاپ و منتشر شود تا تحریفی درگذر زمان صورت نگیرد.

سعید رضادوست مشاور فرهنگی استاندار خراسان رضوی نیز در صحبت هایی از دست اندرکاران چاپ و انتشار کتاب یادداشت های مهندس سیحون تقدیر و تشکر کرد و گفت: این مراسم با دستور و پیگیری ویژه استاندار در نیشابور برگزار و این حق نیشابور است تا چنین برنامه‌هایی را میزبانی کند.

هوشنگ سیحون بهائی یهودی‌تبار اسلام ستیز

لازم با ذکر است که :

احیای باستان‌گرایی و تاریخ پیش از اسلام، هدف مشترک وزارت مستعمرات بریتانیا و سازمان فراماسونری در ایران و سایر کشورهای اسلامی بوده است. این حرکت در تاریخ معاصر از آخوندزاده، ملکم خان، آقاخان کرمانی و… آغاز شد و دیگر فراماسون‌‌ها نظیر محمدعلی فروغی [4] و حسن پیرنیا آن را پی گرفتند.

هدف این جریان معرفی اسلام به‌عنوان عاملی مخرّب در تاریخ ایران و عنوان نمودن این مطلب که تاریخ ایرانِ پیش از اسلام درخشان‌تر از ایرانِ بعد از اسلام است. برای اثبات این فرضیه‌ی موهوم تاریخی، تمام قلم‌‌ها به کار افتاد(۱).

تبلیغ لیبرالیسم و رفرمیسم در زمینه‌ی سیاسی، ترویج دئیسم در زمینه‌ی دینی و مذهبی، ترویج کاسموپولیتیسم در زمینه‌ی فرهنگی و ترویج تساهل (۲) و تولرانس در زمینه‌ی اجتماعی، نتیجه‌ی این اقدامات در جوامع اسلامی، با هدف فروپاشی فرهنگ دینی و تربیت افراد جامعه بر اساس ضد ارزش‌های جوامع غربی است. (۳)

یکی از مصادیق این رویکرد در دوران رژیم پهلوی، عملکرد هوشنگ سیحون، از معماران عضو فرقه ضاله بهاییت بود. سیحون، از فعال‌ترین اعضای روتاری و عضو هیئت مؤسس کلوپ روتاری شمال تهران بوده است. (۴)

سیحون در سال ۱۳۴۷ از ریاست دانشکده هنرهای زیبا کناره‌گیری کرد و به عضویت انجمن شهر تهران انتخاب شد و همزمان عهده‌دار مقام ریاست شورای شهرسازی و نوسازی تهران گردید.

او در این دوران موضوع «محدوده» و «خارج از محدوده» را مطرح ساخت. سیحون به هنگام تعیین مرزهای محدوده‌ تهران، اراضی متعلق به خاندان سلطنت و افراد وابسته به دربار و کلان سرمایه‌داران عضو روتاری را داخل محدوده قرار داد و به‌عنوان رئیس کمیسیون طراحی شبکه اتوبان‌های تهران، ترتیبی داد تا اتوبان‌‌ها از کنار این اراضی بگذرد و بدین ترتیب موجب شد تا قیمت این اراضی یک‌شبه صد‌ها برابر افزایش یابد.

وابستگی سیحون به فرقه ضاله بهائیت و عضویت او در کلوب روتاری و نزدیکی بیش از حد وی به دربار از دلایل اصلی ترفیعات و انتصابش به ریاست دانشکده هنرهای زیبا بود و به‌سبب تخلفات فراوان اخلاقی و اقتصادی، پس از پیروزی انقلاب اسلامی از کشور‌ گریخت. او پس از انقلاب به کانادا مهاجرت کرد و مورد حمایت برخی نهادهای فرهنگی معاند خارج از کشور قرار گرفت. هوشنگ سیحون در سال۱۳۹۳ در ونکوور کانادا درگذشت.

وی یکی از افتخارات خود را مدفون نمودن ابعاد اسلامی- عرفانی مشاهیر اسرانی امثال بوعلی سینا و عمر خیام  از طریق معماری می داند. قابل تأمل اینکه بوعلی سینا فیلسوف ایرانی و اسلامی است که دیگر ابعاد شخصیتی ایشان مثل پزشکی و …. در زیر مجموعه آن قرار می گیرد. ولی  مـتأسفانه بوعلی سینا در فرهنگ ایرانی بیشتر به عنوان طب و طبابت شناخته می شود و آرامگاه وی زیر هیچ اثر اسلامی ندارد.  

پی‌نوشت‌ها:

۱ـ آثاری نظیر کتاب نامه خسروان اثر جلال‌الدین میرزا از شاگردان ملکم و آخوندزاده که در تمجید از پادشاهان ایرانی پیش از اسلام نوشته شده بود، نمایشنامه عشق و مردانگی اثر ابوالحسن فروغی که در تمجید از ایران باستان به رشته تحریر در آمده بود، از پرویز تا چنگیز اثر تقی‌زاده، ایران باستان حسن پیرنیا، فرهنگ پهلوی اثر پرویز ناتل خانلری و… به رشته تحریر در آمد.

۲ـ اسلام، خود دین مدارا و به عبارتی دین سمحه و سهله است و این با تساهل مورد نظر ماسون‌ها، که به معنی بی تفاوتی نسبت به اعتقادات و تکالیف است، تفاوت می‌کند. مدارای اسلامی رفتاری جهت دار و آگاهانه و متعهدانه است برای هدایت انسان‌‌ها و نه عاملی برای ضلالت کشیدن بشریت.

۳ـ نجفی موسی، فقیه حقانی موسی: تاریخ تحولات سیاسی ایران، مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، پاییز ۱۳۹۱، ص۶۷۰٫

۴ـ کلوپ روتاری شمال تهران، سومین کلوپ روتاری است که در ایران تشکیل شد. این کلوپ در سال ۱۳۳۹ به وجود آمد و در اسفندماه همان سال به عضویت روتاری بین‌المللی پذیرفته شد/ رزم آرا، رضا: راهنمای کلوپ‌های روتاری در ایران، ۱۳۵۴.

 

ارتباط با ما:  bahaismiran85@gmail.com [5]