به بهانه نزدیک شده به انتخاب سیزدهمین رئیس جمهور
سال ۱۴۰۰ شمسی سالی معمولی نیست. امسال میتواند تأثیری دهها ساله برای کشور داشته باشد. روز ۲۸ خرداد تأثیری خیلی مهم بر سرنوشت کشور دارد و میتواند مردم را (که اینهمه مشکلات و سختی از قِبَلِ بی کفایتی مسئولین قوهی مجریه، تحریمها و فسادها دیدند) رهایی دهد. اما نباید یک مسئله در انتخاب آن روز از یادها برد و آنهم قاطعیت و صلابت در رأی است.
قاطعیت در انتخاب مسئلهای بسیار مهم در زندگی افراد نیز است. اینکه انسان صلابت رأی داشته باشد و رأی منطقی خود را با هیچ چیزی عوض نکند خیلی مهم است. تزلزل رأی مردم مشکلات فراوانی برایشان ایجاد کرده است که نیاز به یک بازبینی اساسی در برنامههای زندگی خود دارند. در تاریخ صدر اسلام نیز یک تزلزل باعث شد که جریان سقیفه و غاصب خلافت حضرت امیرالمومنین (علیهالسلام) را کنار گذاشتند و این یکی از مشکلات اساسی تزلزل رأی مردم بود. همانهایی که در واقعه غدیر خم، تایید خلافت حضرت علی (علیهالسلام) را داشتند و در موقع غصب خلافت کوتاه آمدند یا با خصم بیعت کردند.
البته این نکته مهم است که انسان انتخابی درست داشته باشد. انتخابی بر اساس دادههای علمی و منطقی که خود فرد و با مشورت اشخاص آگاه بدست میآورد. و سپس اساس زندگی خود را بر آنها بنا مینهد و هیچ عامل بیرونی نمیتواند وی را از رأی او برگرداند تا نتواند از حق دفاع کند.
عواملی بیرونی که باعث میشود انسان از رأی خودش برگردد زیادند که میتوان به چند نمونه اشاره کرد:
- تنبلی: انسانی که شخص صاحب حق را میشناسد و میداند اگر به وی رأی دهد کار را بهتر از همه انجام میدهد، اما شخص تنبلی کرده و در لحظه آخر رأی نمیدهد. این کوتاهی باعث میشود که راه بر شخص بیکفایت باز شود.
- برخورد احساسی: انسان میداند حق با کیست و باید وی که شخص کارآمدی است روی کار بیاید. ولی با یک حرکت احساسی فریب میخورد. بودند افرادی که در انتخابات گذشته با حرفهای سلبریتیها رأی دادند!
- لجبازی: اشخاصی بودند که افراد را صرف اینکه از یک حزب و جناحی خاص است ولو باکفایتتر است، کنار گذاشتند. افرادی نیز به صرف اینکه با شخصی نسبت فامیلی دارند رأی میدهند که این نوعی لج بازی است.
عوامل بیرونی متاثر بر رأی مردم زیادند، اما مردم باید بدانند که این عوامل میتواند بیشتر از آنچیزی که فکر میکنند بر زندگی تک تک ما تأثیر مستقیم و غیر مستقیم داشته باشد. هنوز یادمان نرفته با یک انتخاب غلط در انتخابات گذشته که خیلی افراد احساسی برخورد کردند، کشور دچار چه عقب ماندگی و دچار چه مشکلاتی شد. پس با مشورت و تحقیق سعی کنیم، انتخابی اصلح داشته باشیم و هیچ چیزی باعث تغییر آن نشود.