به بهانه سالروز صدور بیانیه منشور روحانیت توسط بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی ( ره)
حجت الاسلام محسن انصاری نیا، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان سمنان، درباره وظیفه شیعیان در عصر غیبت و فلسفه غیبت داشت که مشروح این گفتوگو را در ادامه می خوانید:
آنچه در ادامه می خوانید
زندگی امام زمان (عج) چه ابعادی دارد؟
زندگی امام عصر (عج) دارای دو جنبه است؛ یک جنبه یلی الحقی و یک جنبه یلی الخلقی که از جنبه یلی الحقی استفاضه از سوی خداست و از جنبه یلی الخلقی افاضه به خلق می نماید؛ مثل ترانس برق که واسطه است بین نیروگاه و لامپ های روشنایی.
راه های اتصال و تقرب به امام عصر (عج) چیست ؟
راه اتصال به امام (عج)، اضطرار متصله به ولی خداست یعنی ما پیوسته بایست به امام زمان خود احساس نیاز، توجه، توسل و بیقراری داشته باشیم تا این حس در ما به وجود نیاید نمیتوانیم ادعا کنیم اتصال حقیقی به معصوم پیدا کرده ایم.
منظور از انتظار فرج چیست؟
انتظار حقیقی آن است که زمینه ساز ظهور منجی باشیم و از هر جهت آمادگی یاری امام را داشته باشیم، و الا انتظار ایستا و انتظاری که فقط بعد مُلِئَتْ ظُلْماً را شاهد باشد نمیتواند انتظار حقیقی باشد مثل تفکر غلط انجمن حجتیه.
دیدگاه دین اسلام درباره ظهور منجی چیست؟
مسئله ظهور از مسائل بدائیه است و وابسته به متغیرهایی است که تا اتفاق نیفتد ظهور تسریع نمی شود از سویی هجمه نظام طاغوت زیاد میشود در نزدیکی ظهور لکن از سویی باید اکثر انسان ها مستعد پذیرش منجی باشند و نیاز حقیقی در آنها به معصوم ایجاد گردد.
کسی که ادعا می کند از سوی حضرت امام عصر(ع) جهت تبلیغ موضوعی مأموریت یافته است چه حکمی دارد؟
یکی از ابعاد زمینه سازی ظهور امام، بسط تمدن نوین اسلامی حول ولی فقیه است و تاسیس حاکمیت الهی. این که در روایات به انکار حاکمیت قبل از ظهور اشاره شده منظور حاکمیت های مدعی و دروغین است.