آنچه در ادامه می خوانید
کسی ﺟﺮﺍﺕ این رو ﻧﺪﺍﺷﺖ که ﺑﺎ ﺷﺎﻩ ﻣﻤﻠﮑﺖ ﺍﯾﺮﺍﻥ سر یک ﻣﯿﺰ ﻏﺬﺍ ﺑﺨﻮﺭﻩ، اما ﻃﯿﺐ مینشست.
ﮔﻨﺪﻩ ﻻﺕ ﺗﻬﺮﺍﻥ ﺑﻮﺩ،
- ﺷﺎﻩ ﻫﺮ ﻭﻗﺖ میخوﺍﺳﺖ مجلسی ﺧﺮﺍﺏ ﺷﻪ، میگفت ﻃﯿﺐ…
- یک ﺭﻭﺯ ﺷـﺎﻩ به طیب گفت ﺍﯾﻦ ﺩﻓﻌﻪ ﭘﻮﻝ ﺯﯾﺎﺩﯼ ﺑﻬﺖ ﻣﯿﺪﻡ، ﺑﺮﻭ یه مجلس ﺭﻭ ﺧـﺮﺍﺏ ﮐﻦ. گفت کجا؟… ﻃﺮﻑ ﮐﯿﻪ؟… ﺷـﺎﻩ ﮔﻔﺖ ﻓـﻼﻥ جا، ﺳﯿﺪ ﺭﻭﺡ ﺍﻟﻠﻪ خمینی.
- ﻃﯿﺐ ﺟﺎ ﺧﻮﺭﺩ و گفت ﮐﯽ!؟… گفتی ﺳﯿﺪ ﻫﺴﺖ؟
- ﺷﺎﻩ گفت ﺁﺭﻩ… طیب گفت ﻧﻪ ﻣﺎ نیستیم،
- ﻣﺎ ﺑﺎ ﻓﺮﺯﻧﺪ حضرﺕ ﺯﻫﺮﺍ (س) ﺩﺭ ﻧﻤﯽ ﺍفتیم!..
- ﺷﺎﻩ ﮔﻔﺖ دستور میدهم شکنجه ات می کنند، می کشمت.
- طیب گفت ﻫﺮ ﮐﺎﺭﯼ می کنی ﺑﮑﻦ ﻣﻦ ﺑﺎﻓﺮﺯﻧﺪ حضرﺕ ﺯﻫﺮﺍ (س) ﺩﺭ ﻧﻤﯽ ﺍﻓﺘـﻢ.
- آنقدر شکنجه اش کردند که ﻃﯿﺐ هیکلی، لاغر لاغر شد.
- ﻭﻗﺘﯽ ﺧﻮﺍﺳﺘند او را ﺍعدﺍم ﮐﻨند، ﯾﮑﯽ گفت ﻃﯿﺐ ﭘﯿﺎمی ﺑـﺮﺍی ﺍﻣﺎﻡ ﻧﺪﺍﺭﯼ؟…
- ﮔﻔﺖ ﻣﻦ سید روحالله رو نمیشناﺳﻢ ﻓﻘﻂ ﺑﻬﺶ بگین، ﻃﯿﺐ گفت ﺍﻭﻥ ﺩﻧﯿﺎ ﺷﻔﺎﻋﺘﻢ ﮐﻦ…
- ﻭﻗﺘﯽ ﭘﯿﺎم طیب را ﭘﯿﺶ ﺍﻣـﺎﻡ ﺑﺮﺩﻧﺪ ﺍﻣﺎﻡ ﮔﻔﺖ طیب نیاﺯﯼ ﺑﻪ ﺷﻔﺎﻋﺖ ﻣـﻦ ﻭ امثـال ﻣـﻦ ﻧـﺪﺍﺭﻩ، ﺍﻭﻥ ﺩﺭ ﻗﯿﺎﻣﺖ ﺍﻣﺖ رو ﺷﻔﺎﻋﺖ می کنه…
- ﺍﯾﻦ شد ﮐﻪ طیبی که ۶۰ ساﻝ ﻧﻪ ﻧﻤﺎﺯ ﺧـﻮاﻧﺪ و ﻧـﻪ ﺭﻭﺯﻩ ﮔﺮﻓﺖ ، ﻓﻘـﻂ ﺍﺩﺏ ﮐﺮﺩ ﺩﺭ ﻣﻘﺎﺑﻞ ﺣﻀﺮﺕ ﺯﻫـﺮﺍ (س) ، لیاقت پیدا کرد
- کـه ﻃﻠﺒﻪ ﻫﺎی ﻗـﻢ ﺟﻤﻊ ﺷـﺪند ﻧﻤﺎﺯ ﻭ ﺭﻭﺯﻩ ۶۰ ﺳﺎلش رو ﻗﻀﺎﺀ ﮐﺮﺩﻧﺪ…
نحوه شهادت شهید طیب حاج رضایی
آقای حسین شاه حسینی، از فعالان سیاسی دهه ۲۰ به بعد، در مصاحبه با جامجم اظهارات مفصل و راهگشایی راجع به مرحومان حاج اسماعیل رضائی و طیب حاج رضائی داشتند که طی سه شماره در مهر ۸۱ به چاپ رسید.
طیب، در تاریخ قیام ۱۵ خرداد چه شخصیتی نام آشنا و بی نیاز از توصیف است. حاج اسماعیل رضایی نیز از معتمدان بازار و اشخاص خدمتگزار بود که در ماجرای قیام ۱۵ خرداد، همراه طیب دستگیر و چندی بعد هر دو مظلومانه به شهادت رسیدند.
آقای شاه حسینی، با اشاره به خدمات اجتماعی درخشان حاج اسماعیل که بعضاً با همکاری مرحوم طیب صورت می گرفت، از اقدام مهم حاج اسماعیل مبنی بر برگزاری جشن باشکوه نیمه شعبان در اواسط دهه ۱۳۳۰ در خیابان آزادی (روبروی کارخانه پپسی کولا متعلق به بهائی ها) یاد کردند که جنبه چالش با بهائیت را داشت و به گمان ایشان، این امر در دستگیری و اعدام فجیع حاج اسماعیل (در ماجرای قیام ۱۵ خرداد) بی تاثیر نبود.
به گفته آقای شاه حسینی: «یکی از خدمات حاجی که خیلی هم مهم بوده و نشان از غیرت و حمیت دینی آن مرد دارد، این است که اولین باری که در زمان شاه، مردم تهران در مقابل کارخانه «پپسی کولا» (متعلق به بهائی ها) برنامه گذاشتند و به مناسبت تولد امام زمان (عجل الله فرجه) در نیمه شعبان، از میدان ۲۴ اسفند (انقلاب فعلی) تا آخر پپسی کولا را چراغانی کردند تمام هزینه چراغانی و جشن را… حاج اسماعیل رضایی داد… قصه مال قبل از سال ۱۳۴۰ است. زمانی که مراجع تقلید خرید و فروش و مصرف پپسی کولا را -به علت وابستگی آن به فرقه ضاله و صرف بخشی از درآمد آن در راه مبارزه با اعتقادات مذهبی شیعیان- تحریم کردند، حاج اسماعیل دامن همت به کمر زد و تظاهرات باشکوه مذهبی علیه بهائی ها را سامان داد. حاج اسماعیل در بنای مسجد صاحب الزمان (عج) نیز که آنجا ساخته اند نقش اساسی داشت… من فکر می کنم علت اصلی دستگیری… [حاج اسماعیل در ۱۵ خرداد ۴۲]، همان مقابله با بهائی ها در قضیه پپسی کولا و تاسیس مسجد صاحب الزمان (عج) بود. حاج اسماعیل… در بنای مسجد صاحب الزمان (عج) واقع در خیابان آزادی فعلی نیز نقش اول را داشت. در طول بنای آن مسجد، او حتی یک روز هم نگذاشت کار تعطیل شود… با همت [او]… آن مسجد ضرب الاجلی ساخته شد… شب نیمه شعبانی که برنامه چراغانی خیابان آزادی انجام شد، باور بفرمایید از سر میدان ۲۴ اسفند (میدان انقلاب کنونی) تا جلوی ساختمان پپسی کولا، دو طرف خیابان ملت ایستاده بود و از آن سر تا اینجا حجله گذاشته بودند و بعد مسجد را افتتاح کردند و آقای خوانساری (فرزند مرحوم آیت الله سید محمدتقی خوانساری) را بردند آنجا نماز بخواند. در آن شب، شاید بالغ بر ۳ خروار شکر شربت درست کرد شده بود و سراسر خیابان تاقار شکر گذاشته بودند و بچه ها به همه می دادند. این امر، منشاء کینه دستگاه به حاج اسماعیل رضایی شده بود…
ایادی دستگاه ظاهراً بیش از هر چیز به علت نقشی که شهید طیب در چراغانی و بنای مسجد صاحب الزمان (عج) داشت از شخص وی انتقام گرفتند». در اسناد ساواک شیراز گزارشی (مربوط به بهمن ۱۳۴۴ ) وجود دارد که حدس آقای شاه حسینی را تایید میکند نشان میدهد بهائیان، ثابت پاسال (سرمایهدار مشهور بهائی) را عامل واقعی اعدام طیب قلمداد میکردند.
با عنایت به سوابقی که از جنایات و خیاتهای این تشکیلات صهیونیستی از زمان تشکیل (زمان ناصرالدین شاه قاجار) تاکنون در حق ملت ایران داشته، این قضیه بیش از پیش، ماهیت کثیف و سفاک و تروریستی این فرقه ضاله آشکار می کند که این تشکیلات استعماری برای رسیدن به اهداف پلید از هیچ جنایتی فروگذار نمی کند
۱۱ آبان سالروز شهادت طیب حاج رضایی و اسماعیل رضایی از مشاهیر آرمیده در آستان مقدس السید عبدالعظیم الحسني علیه السّلام گرامی باد.
منبع
کتاب شهدا و اهل بیت, ناصر کاوه، برشی از زندگی شهید طیب حاج رضایی