کد خبر:14955
پ
فعالیت بهائیت در سطح چهان

آیا فعالیت یک فرقه در سطح کشورها بدون حمایت کشورهای استکباری امکان‌پذیر است؟

فعالیت بهائیت در سطح جهانی همچنانکه مبرهن و آشکار است فعالیت تشکیلات بهائیت از ایران شروع شد و اصلالتا یک سازمان و یا فرقه ایرانی است که البته با حمایت روسیه تزاری و بعد انگلیس و آمریکا رشد نمود. پس طبیعی است که فعالیت آن در سطح ایران محدود شود و اگر توانست بعد از […]

فعالیت بهائیت در سطح جهانی

همچنانکه مبرهن و آشکار است فعالیت تشکیلات بهائیت از ایران شروع شد و اصلالتا یک سازمان و یا فرقه ایرانی است که البته با حمایت روسیه تزاری و بعد انگلیس و آمریکا رشد نمود. پس طبیعی است که فعالیت آن در سطح ایران محدود شود و اگر توانست بعد از رشد و قوام لازم به دیگر کشورها مثلا همسایه سرایت پیدا نماید.

در مورد این تشکیلات می بینیم که از همان اوان تشکیل در کشورهای دیگر نیز تبلغ شد که البته در عراق و فلسطین مقداری طبیعی بود ولی چرا در کشورهای غربی بویژه آمریکا تبلیغ گردید و موفق شد طی دو و سه دهه در این کشور تشکیلات بزند که باید گفت یکی از بهترین و متقن ترین دلائل که اثبات می کند این فرقه یک تشکیلات کاملا استعمار ساخته می باشد همین موضوع می باشد و الا یک تشکیلات ایرانی حتی با فعالیت زیاد در بهترین حالت مثل یکی از همین فرقه های درویشی فعلی کشور می شد. لذا برای توضیح این موضوح که چطور این تشکیلات توانسته در بعضی کشورهای دنیا گسترش پیدا کند به موارد زیر اشاره می گردد.

در سطح جهانی، بهائیت اقدامات گسترده‌ای در دستور کار دارد که به برخی از آن‌ها اشاره می‌شود:

الف) تبلیغ:

تبلیغ از اصول بنیادین بهائیت و مورد تأکید رهبران این فرقه بوده است. در این راستا نهاد مستقلی زیر نظر بیت‌العدل با عنوان دار‌التبلیغ بین‌المللی در دهه هشتاد میلادی تأسیس شد تا به‌صورت منسجم و سازمان‌یافته، امر تبلیغ را که در گذشته ایادیان امر الله متولی آن بودند، بر عهده بگیرد.

اعضای دارالتبلیغ نُه نفرند که از سوی بیت‌العدل برای مدت پنج سال انتخاب می‌شوند. محل استقرار دارالتبلیغ در مرکز جهانی بهائی بیت‌العدل در حیفا واقع است. اهمیت دارالتبلیغ بین‌المللی به حدی است که در طول چندین سالی که از تأسیس آن می‌گذرد، همه اعضای جدید بیت‌العدل از اعضای آن بوده‌اند.

برخی از اعضای فعلی دارالتبلیغ بین‌المللی عبارت اند از: ایمن روحانی، ژون لینکلن، اوران ساخان باتار، زنایدا رامیرز، خوان فرانسیسکو مورا، پروین کومار مالک و چونگو مالی تونگا.

این مرکز با استفاده گسترده از منابع رسانه‌ای دیداری، شنیداری و نوشتاری، فعالیت تبلیغاتی گسترده‌ای دارد:

«به‌عنوان نمونه در حال حاضر چهارصد پایگاه اینترنتی در جهان به تبلیغ مسلک بهائیت مشغول‌اند که بعضاً در پوشش عنوان مقدس «مهدویت»، با ارائه اطلاعات وارونه و غلط درباره امام زمان (عج) جست‌وجوگران ناآگاه را به بیراهه می‌کشانند.»[۱]

از سوی دیگر بیت‌العدل حيفا، افزون بر میلیون‌ها دلار هزینه برای خرید فضا و وقت از ماهواره‌های گوناگون و کمک‌های چشمگیر به تلویزیون‌های ماهواره‌ای، مدتها ست که تبلیغات رذیلانه‌ای را با هدف تخریب وجهه جمهوری اسلامی در دست اجرا دارد. افزون بر این، رادیو بی بی سی، رادیو فرانسه، رادیو آمریکا و رادیو اسرائیل نیز با تمام امکانات در اختیار این فرقه صهیونیستی هستند و سعی می‌کنند، این فرقه ضاله در رسانه‌ها به‌عنوان یک مذهب و در ردیف ادیان الهی معرفی شود.

تنها در یک نمونه، برخی از کشورهای اروپایی و آمریکایی به چاپ و انتشار یک مجموعه تمبر با نام معرفی ادیان الهی اقدام کرده‌اند که یکی از تمبرها به فرقه ضاله بهائیت اختصاص دارد. چاپ این تمبر نشانگر تلاش و شگردهای مختلف استکبار برای ترویج فرقه ضاله بهائیت و مقابله با آیین مقدس اسلام است.[۲]

در کنار این قبیل فعالیت‌ها، کلیه بهائیان موظف به تبلیغ بهائیت به هر شخص و در هر شرایطی هستند. تبلیغ در جوامع مختلف کاملاً نظام‌مند و زیرنظر لجنه مهاجرت و تبلیغ صورت می‌‌گیرد. در این راستا محور مهم تبلیغی بهائیان مهاجرت به روستاها و فریب دادن افراد ساده لوح و روستایی است؛ چنان‌که «موژان مؤمن» از پژوهشگران مشهور بهائیت اذعان دارد که جوامع بزرگ بهائی در بخش‌های فقیر جهان که بی‌سوادند، متمرکز است.

وی اذعان می‌کند که اکنون امر بهائی، عمدتاً دیانتی جهان سومی است. او معتقد است که تبلیغات بهائیت در آسیای شرقی موفق نیست و در کشورهایی چون ژاپن و کره جنوبی که آزادی مذهبی برقرار است، وضعیت بهائیت مشابه شرایط در اروپای غربی است و رشد مناسبی ندارد.[۳]

ب) سازمان‌دهی و جذب نیرو:

یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های فرقه ضاله بهائیت در سطح بین‌المللی، جذب نیرو و سازمان‌دهی یک جبهه مخالف در برابر اسلام و جمهوری اسلامی است. آن‌ها از روش‌های گوناگون نظیر دادن وام و کمک‌های مالی به مستمندان و فقراء، برخورد مناسب، توسل به شعارهایی پیرامون تساوی حقوق مرد و زن، ممنوعیت جنگ و لزوم تحقق صلح جهانی، کمک برای گرفتن پناهندگی و دیگر اقدامات سطحی، سعی در جذب عناصر ساده‌اندیش دارند.

در چند سال گذشته با تشدید فعالیت این فرقه در جمهوری آذربایجان به ویژه باکو که با حمایت دولت آذربایجان انجام می‌شود، اعضای این فرقه تبلیغات خود را در ایران تشدید کردند. اعضای این فرقه که پیش از این با مرکزیت اسرائیل به فعالیت می‌پرداختند. با انتقال مرکز فعالیت‌های خود به باکو، قصد تشدید اقدامات خود در ایران را دارند.

از سوی دیگر، حضور نظامی آمریکا در منطقه، به‌ویژه در کشورهای همسایه ایران زمینه را برای فعالیت این فرقه آماده کرده است. تشکیلات بهائیت پس از استقرار نیروهای آمریکا در عراق تحرکات مشکوکی را در این کشور آغاز کرده است. یکی از پوشش‌های فعالیت عناصر بهايی، مراکز نمایندگی سازمان ملل متحد در عراق است.

پ) نفوذ در مراکز سیاسی و علمی جهان:

بهائیت در سایه حمایت بیگانگان در سازمان‌های وابسته به سازمان ملل و مجامع علمی جهان نفوذ کرده است و از این راه به ترویج اهداف خود و فشار بر جمهوری اسلامی ایران می‌پردازد. بهائیان از نخستین روزهای تشکیل سازمان ملل متحد با این سازمان مرتبط شدند. جامعه بین‌المللی بهائی از سال ۱۹۴۸م به‌عنوان سازمانی غیر دولتی به عضویت سازمان ملل متحد درآمد. همچنین از سال ۱۹۷۰م در شورای اقتصادی و اجتماعی ملل متحد به عنوان عضو مشاور انتخاب شد و در سال ۱۹۷۶م در صندوق کودکان ملل متحد (UNICEF) عضو مشاور گردید.

به استناد یکی از منابع بهائی:

«در سال ۱۹۶۸م یک نماینده بهائی به عضویت کمیته اجرائی سازمان‌های غیر دولتی ملل متحد انتخاب شد و بعداً مقام رئیس و نایب رئیس آن کمیته را احراز کرد. از آن پس از نمایندگان جامعه بین‌المللی بهائی، متزایداً دعوت می‌شد که به‌عنوان مدیر با رئیس هیئت‌های مختلفی از قبیل کمیته‌ها و گروه‌های فعال و هیئت‌های مشاور خدمت نمایند. در هشت سال گذشته نماینده دائمی جامعه بین‌المللی بهائی به‌سمت دبیر کنفرانس سازمان‌های غیر دولتی که هیئت مرکزی تنظیم امور آن‌ها در سازمان ملل متحد است. برگزیده شده است.»[۴]

نفوذ بهائیان در برخی از مراکز پژوهشی غرب نیز با کمک صهیونیست‌ها افزایش یافته است و کرسی ایران شناسی در بسیاری از این مراکز زیر نفوذ آنان قرار دارد.

«شواهد فراوانی وجود دارد که نشان می‌دهد، طی سال‌های اخیر شماری از افراد وابسته به جریان بهائیت نه صرفاً بر اساس صلاحیت‌های علمی، بلکه به صورت عمدی و با هدایت خاص به این مراکز نفوذ کرده‌اند و درست به دلیل ارتباط استواری که در یک‌صد سال گذشته میان بهائیت و صهیونیسم بوده این جریان مورد حمایت لابی‌های صهیونیستی هم قرار داشته و دارد.»[۵]

فعالیت‌های علمی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بهائیت از طریق مؤسسات، بنیادها و نهادهای غیر‌دولتی صورت می‌گیرد که اسامی برخی از آنها به این قرار است:

۱. دانشگاه نور؛ تأسیس در سال ۱۹۸۵م در شهر سانتاکروز بولیوی با سالانه چهارصد دانشجو

۲. مؤسسه علمی «فرندایک»؛ تأسیس در سال ۱۹۷۴م در کلمبیا

۳. مؤسسه توسعه «عصر جدید»؛ تأسیس در ۱۹۸۷م در پنج‌گنی هند ایالت ماها راشترا با سالانه هشتصد دانشجو

۴. بنیاد «بدیع»؛ مؤسسه غیر دولتی – غیر انتفاعی که در سال ۱۹۹۰م در ماکاتو چین تأسیس شد و برنامه‌های آموزشی در چین را طراحی می‌کند.

۵. بنیاد «ویلیام موتله ماستلا»؛ در سال ۱۹۸۳م فعالیت خود را در کشور زامبیا آغاز کرد و در حال حاضر به ۱۲۰ دختر تعلیمات حرفه‌ای مزرعه‌داری، تولید مواد غذایی، صنایع بهداشت و نظافت و… را آموزش می‌دهد.

۶. بنیاد «عدالت طاهره»؛ تأسیس در ۱۹۹۷م در آمریکا با هدف کمک به زنان و دختران مهاجر و بی‌سرپرست و آسیب‌دیده اجتماعی

۷. بنياد «مونا»؛ تأسیس در اسپانیا با هدف کمک به محیط زیست و حفظ حیوانات در معرض نابودی

۸. بنیاد «ربانی»

۹. بنیاد «کرده» (مؤسس)؛ دانشگاه آموزش و توسعه (UNED)

۱۰. بنیاد «عهدیه»

۱۱. بنیاد «تسلیمی»؛ مشارکت با دانشگاه‌ها جهت تأسیس دوره‌های آموزشی، درباره بهائیت و اخلاق

۱۲. بنیاد «ورقا»

۱۳. دانشگاه «لاندگ»؛ در سوئیس[۶]

ت) طرح روحی:

این طرح به‌منظور افزایش تعداد بهائیان تهیه و به تمام مراکز بهائی ابلاغ شده است. برای اجرای این طرح تشکیلات جهانی بهائیت مؤسساتی تحت عنوان مؤسسه آموزشی در کشورهای مختلف ایجاد کرد که بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده از سوی مرکزیت بهائیت تعداد این گونه مراکز آموزشی به بیش از صد مرکز می‌رسد.

مرکزیت بهائیت برای دستیابی به اهداف طرح روحی زمان‌بند‌ی‌های مشخصی را معین کرده‌اند که شامل نقشه‌های چهار و پنج ساله است. شعار اصلی نقشه پنج ساله، «دخول افواج مقبلين» نام دارد. مؤسسات آموزشی که بهائیان در ارتباط با این طرح ایجاد کرده‌اند، افزون بر هیئت مدیره زیر نظر مشاور قاره‌ای بهائیت که از سوی بیت‌العدل حيفا معرفی و تأیید شده است، اداره می‌گردد.

تبلیغات فرقه بهائیت در کشورهای اسلامی به‌ویژه خاورمیانه به‌دلیل حساسیت‌های خاصی که درباره آن وجود دارد، بر اساس استراتژی ویژه‌ای که از سوی مرکزیت بهائیت استراتژی خاموش و پنهان نامیده شده است، اداره می‌شود و برای تحقق اهداف این استراتژی در کشورهای مسلمان زمان بیشتری در نظر گرفته‌اند و تا سال ۲۰۲۱ م برای رسیدن به اهداف مورد نظر وقت و فرصت معین کرده بودند.[۷]

در طی چند سال اخیر فعالیت این تشکیلات در کشورهای امارات متحده عربی و بحرین شروع شده و در حال گسترش است. این فعالیت بهائیت همزمان با ارتباط رسمی این دو دولت خائن با رژیم غاصب صهیونیستی ایجاد شده است. در حقیقت صهیونیسم و بهائیت دو روی یک سکه هستند که وجود هر کدام از آن‌ها در یک کشور،  همزمان فعالیت دیگری را هموار می‌نماید و چون در کشورهای اسلامی مردم به ایجاد ارتباط با رژیم غاصب و جانی اسرائیل حساس هستند، بهائیت با اقدامات فرهنگی و تبلیغی نقش بسترسازی و جاده صاف کن را فراهم می‌آورد.

در کشور آذربایجان نیز این قضیه خیلی بیشتر عیان و آشکار است، طوری‌که تشکیلات دیانتی این کشور، فرقه بهائیت را به‌عنوان یک دین به رسمیت شناخته و فعالیت این سازمان استعمارساخته به صورت رسمی و آزادانه برگزار می‌گردد و حتی مسئولین این حکومت صهیونیستی، آذرباییجان در جلسات رسمی آن‌ها شرکت می‌نمایند.

[۱]. «نقشه بهائیت برای ایران»، دسترسی در: www.bahairesearch.org/fa/article  ۴ شهریور ۱۳۹۲.

[۲]. همان.

[۳]. خبرگزلری فارس، تبلیغ در بهائیت، ۴/ ۶/ ۱۳۸۷.

[۴]. مرکز بهائی، قرن انوار، ص ۱۰۴.

[۵]. «بهائیت»، بازتاب نیوز، دسترسی در: www.baztabnews.ir ، ۷ مهر ۱۳۹۳

۶. سایت بهائی، «بهائیت»، دسترسی در www.bajaireseach.ir ، ۲ تیر ۱۳۹۳.

[۷]. ماهیت و اهداف طرح روحی، روزنامه کیهان، ۲۲/۶/۱۳۸۵، ص۸.

بهائیت در ایران
ارسال دیدگاهYour Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کلید مقابل را فعال کنید Active This Button Please